ChemseQ får kungligt besök

november 7, 2011 | nyheter

Kronprinsessparet Victoria och Daniel passade på att träffa doktorander från FSCN vid sitt besök på Mittuniversitetet. Rektor Anders Söderlund hälsade välkommen och berättade att Mittuniversitetet är ett nytt och dynamiskt universitet och att skogsforskningen är ett av profilområdena. Därefter fick sig kronprinsessparet en guidning och presentation av den forskning som pågår inom Fiber Science and Communication Network, FSCN.

En pratstund med doktoranderna var en annan av punkterna på programmet. Professor Magnus Norgren berättade om den unika tekniken där såpbubblor renar vatten från tungmetaller. Dessvärre var kranen med luft avstängd, så någon live-demonstration av ”skummaskinen” blev det inte.  Men kronprinsessan var nöjd ändå. Hon fick blåsa såpbubblor i stället.

– Vi lär väl träffa er på Nobelfesten om något år. Det är något att sikta på, sa Prins Daniel.

Denna nyhet är ett utdrag från ett pressmeddelande från Mittuniversitetet.
För att läsa artikeln i sin helhet, klicka här → Kungliga såpbubblor på Miun