Såddgruppen investerar i ChemseQ

april 2, 2012 | nyheter

ChemseQ International AB, som knoppats av från den skogsindustriella forskningen på Mittuniversitetet, har fått nya delägare i form av Såddgruppen tillsammans med SamInvest och Innovationsbron. ChemseQ har en världsunik teknik för att rena vatten från metaller med hjälp av återvinningsbara kemikalier. Metoden löser en mängd problem inom exempelvis industrin där metaller stör produktionen och kan orsaka stora driftskostnader. Andra användningsområden kan vara att utvinna värdefulla metaller ur restavfall eller ta bort miljöfarliga metaller ur processer.

ChemseQs koncept tillgodoser behov och löser problem för industri och samhälle på en global marknad. Det är mycket inspirerande för oss att ha lyckats få Innovationsbron, Såddgruppen och SamInvest att investera i företaget. Nu kan vi göra den första implementeringen av konceptet ute hos kund och därigenom på allvar starta resan från förhoppning till verklighet, säger Magnus Norgren, VD på ChemseQ.

Såddgruppen, som ägs av ett 10-tal entreprenörer med Sundsvallskoppling, genomför nu sin första investering i ett företag i tidig utvecklingsfas.

Vi är otroligt glada över att få chansen att bidra till framväxten av nya tillväxtföretag i regionen, och vi tror verkligen på ChemseQs möjligheter att ta världen med storm. Det känns dessutom extra spännande med en investering som stödjer Mittuniversitetets ambitioner att  öka kommersialiseringen av forskningsidéer, säger Peter Ekdahl, VD på Såddgruppen Mittsverige AB.

För ytterligare information kontakta:
Peter Ekdahl, VD, Såddgruppen Mittsverige AB, 060-17 87 85
Magnus Norgren, VD, ChemseQ International AB, 073-074 60 90

 

Läs pressmeddelandet i sin helhet: → Såddgruppen investerar i CleanTechföretag från Mittuniversitetet [PDF]